Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

TÜRKİYE’DE BİR İLK; CEYHAN’DA HİÇ PROVA YAPMADAN ATATÜRK PORTRESİ ÇİZİLDİ

TÜRKİYE’DE BİR İLK; CEYHAN’DA HİÇ PROVA YAPMADAN ATATÜRK PORTRESİ ÇİZİLDİ

TÜRKİYE’DE BİR İLK; CEYHAN’DA HİÇ PROVA YAPMADAN ATATÜRK PORTRESİ ÇİZİLDİ

TÜRKIYE’DE BIR ILK; CEYHAN’DA HIÇ PROVA YAPMADAN ATATÜRK PORTRESI ÇIZILDI
 
Ceyhan Belediyesi’nin yaptigi organizasyon ile her kesimden ve her yastan 1000 Ceyhanlinin katilimiyla Cumhuriyet Meydani’nda hiç prova yapilmadan Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi çizildi.
Daha önce Anitkabir’de 6 bin kisi, Izmir’de 2500 kisinin günler süren çalismasi ve onlarca kez prova yapilarak olusturulan Atatürk portresi Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar’in çagrisi ile Ceyhan halki tarafindan tek seferde gerçeklestirildi.
Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatinin 81. yili dolayisiyla 9 Kasim Cumartesi günü sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydani’nda toplanan vatandaslar daha önce Türkiye’de yapilmamis bir organizasyona imza atti. Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar’in sosyal medya hesaplarindan yaptigi çagriya kayitsiz kalmayan lise ögrencileri, ev hanimlari, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluslarinin üyeleri, Ceyhan Belediyesi çalisanlari ve her yastan Ceyhanli sabah saatlerinde Atatürk Portresi olusturmak için Cumhuriyet Meydani’nda yerini aldi.
 
Baskan Aydar: “Ceyhanlinin Atatürk Sevgisi Dogustan Provali”
 
“Siyah Tisörtünü Giy Gel” sloganiyla sosyal medya hesaplarindan Ceyhan halkina çagrida bulunan Ceyhan Belediye Baskani Kadir Aydar portrenin yapilmasindan duydugu mutlulugu; “ Mustafa Kemal Atatürk sevgisi Ceyhan’in caddelerinde, sokaklarinda, evlerinde, tasinda, topraginda, halkinin yüreginde, her kösesinde hiç azalmadan yasar. Ceyhan halkinin Atatürk’e olan bu sevgisini dünya duysun istedik. Atatürk portresinin yapilabilmesi için profesyonel bir ekibe ve günler süren provalara ihtiyaç oldugunu bilenler bilir. Ancak biz bu organizasyonun çagrisini sadece bir gün önce siyah tisörtünü giy, gel diyerek yaptik. Çünkü biz biliyoruz ki Ceyhan’in Atatürk sevgisi dogustan provali. Ceyhanli isterse tek seferde yapar. Nitekim de öyle oldu “sözleriyle ifade etti.


  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli